مسلمانان، معمولاً پیش از خواندن نماز وضو می گیریم، ولی طبق توصیه های معصومین علیهم السلام گفته شده که بهتر است  قبل از انجام هرکاری وضو بگیریم و دائم الوضو باشیم. در اوقاتی که در بدن انسان به هر دلیلی آلودگی و ناپاکی ای عارض  می شود، توصیه اسلام برای پاکی بدن، غسل و وضو است. علاوه بر موارد ذکر شده، در احادیث و روایات اینگونه آمده که به هنگام تب و حرارت بدن، سردرد، دل پیچه، خشم و عصبانیت و … وضو بگیرید. اما برهان و دلیل اسلام برای امر به انجام این کار چیست؟ یا چرا در هنگام وضو، آقایان بهتر است که از پشت آرنج آب بریزند ولی خانم ها آب را از قسمت جلوی آرنج بریزند؟ چرا توصیه شده که بهتر است آب وضو را از صورت و دست ها خشک نکنیم؟ این ها سؤالاتی هستند که ذهن انسان را به چالش می کشند و ممکن است نمازگزار، به دلیل ندانستن پاسخ این سؤالات، به جهل و تقلید کورکورانه متهم شود!

امروزه دانشمندان با تحقیقات علمی گسترده به این نتیجه مهم دست یافته اند که، انسان یک منبع انرژی است و به طور پیـوسـته انرژی و نور و همینطور، امواج و بارهای الکتریکی از او ساطع می شود و میزان این انرژی ها، با استفاده از دستگاه های سنجش انرژی قابل اندازه گیری است. امواجی که دستگاه مزبور، قبل از وضو گرفـتـن، نشان می دهد با امواجی که پس از انجام وضو نشان داده می شود، متفاوت هستند. امواج ثانویه که پس از وضو گرفتن، مورد واکاوی قرار گرفته اند، نشان دهنده  وجود حالت آرامش بیشتر نسبت به زمان قبل از گرفتن وضو است. این بررسی ها نشان می دهد که وضو گرفـتـن که عملی شامل شـستن صورت و دو دست و نیز مسح سر و پاها ، به انسان آرامش می بخشد و باعث دفع امواج و بارهای منفی می شود.

وضو از دیدگاه اندیشمندان
دانشمندان و محققینی که در این زمینه مطالعه و تحقیق کرده اند، به این نتیجه رسیده اند که وضو گرفتن بـرای ادای فریضه ی نماز، علاوه بر جنبه پاکیزگی و زدودن آلودگی از اعضای بدن، به تمدد اعصـاب نیز کمک شایانی می کند و در ایجاد آرامش در عضلات بدن نیز مؤثر است. همچنین گفته می شود که وضو گرفتن باعث رفع کسالت و خستگی روزانه که بر اثر کار، رفت و آمد، ماندن در ترافیک و … ایجاد شده است، می شود و بـه چهـره ی شخص، نشـاط و شادابی می بخشد و آلـودگی هـای روحی و روانی را از وجود او پاک میکند.[۸]

علاوه بر روایاتی که بر فواید معنوی و بهداشتی وضو اشاره کرده و به دائم الوضو بودن تأکید کرده اند و آن را یکی از علل طول عمر معرفی کرده اند،[۹]، برخی از محققین و دانشمندان علوم پزشکی و روان پزشکی، با مطالعه و تفسیر احکام و باید و نباید های وضو، فواید و آثار درمانی و بهداشتی وضو را به شرح ذیل توصیف نموده اند.

ادامه مطلب

معرفی انجمن های علمی - پژوهشی دبیرستان

معرفی دبیرستان هفتم تیر

فواید علمی وضو (ادامه)

فواید علمی وضو

نشان ,انرژی ,کرده ,انسان ,فواید ,آرامش ,کرده اند، ,اسلام برای ,دائم الوضو
مشخصات
آخرین جستجو ها